Eerste Goede Daden Winkel in Nederland
In Zoetermeer openen we op het Promenadeplein, tussen de C&A en de HEMA, op 8 september, Wereldalfabetiseringsdag, de allereerste Goede Daden Winkel van Nederland! Een winkel waar je naartoe gaat met een lege portemonnee en een vol hart. Wat je hier koopt betaal je namelijk niet met geld, maar met een goede daad. Zo betaal je dat leuke item bijvoorbeeld met de belofte dat je een keer voorleesmoeder wordt in de klas van je kind of geef je je op als taalmaatje.

Daad voor daad
Daad voor daad

Als je jouw daad deelt op social media en belooft dat jij je goede daad uitvoert, heb je betaald en krijg je het item mee. Kijk, dat is nog eens goed shoppen. We hopen jullie allemaal te zien bij de Goede Daden Winkel, de eerste winkel waar geld niet hoeft te rollen, maar aardigheid wel.

Kan je er niet bij zijn 8 september in Zoetermeer maar wil jij wel je eigen Goede Daden Winkel openen? Dat kan!

Deel jouw goede daad en help mee
Door jouw goede daad tijdens de Week van de Alfabetisering (op social media of via deze website) te delen, inspireer je anderen en maak je ook gelijk het probleem bekender. En dat is precies ons doel. Want het is heel simpel: om met z’n allen iets aan laaggeletterdheid te doen, moeten we er eerst met z’n allen van af weten. Laat daarom zien dat je meedoet met de Week van de Alfabetisering en geef jouw goede daad door. Tenslotte geeft iets goeds doen jou ook een goed gevoel toch? Een goede daad is het delen waard!